Slovensko-nórske spájanie: Aké sú možnosti spolupráce a financovania?

Novinky

V rámci nášho projektu „Slovensko-nórske kultúrne spájanie“ sme pripravili záverečný webinár s názvom Prepájanie kultúry s financovaním pre budúce slovensko-nórske projekty.

Na online podujatí, ktoré prebehne 22. júna 2022 od 11:00 sa spoločne s Laurie Vestøl z Urban Space Lab obhliadneme za aktivitami projektu a budeme hovoriť o možnostiach financovania takejto spolupráce. Okrem toho sa dozvieš:

Celé podujatie bude naživo graficky zaznamenávať nórsky ilustrátor a komiksový umelec Tor Erling Naas.

Podujatie môžeš pozrieť na našom YouTube kanáli v anglickom jazyku alebo v slovenskom preklade.

Tešiť sa môžeš na hostí zo Slovenska a Nórska:

 

?? Haidi H. Al-Juboori 
konzultantka krajského zastupiteľstva, Vestfold a Telemark

Haidi sanarodila sa vIraku. Je medzinárodnou konzultantkou krajského zastupiteľstva Vestfoldu a Telemarku. Pracuje so zdieľaním informácií a poznatkov o európskych rozvojových programoch.  bakalársky titul z politológie na Univerzite juhovýchodného Nórska, kde som promovala v roku 2021. 

 

 

 

 

?? Joanna Magierecka
docentka drámy a divadla, Univerzita juhovýchodného Nórska

Pracuje na umeleckom výskume prostredníctvom inštalácií, videoartu a zvuku. Skúma participatívne stratégie cez súčasné umenie a vzťahovú estetiku a s veľkou vášňou do svojich diel zapája ľudí každej vekovej kategórie. Pracuje prevažne s miestnym a ľudským špecifickým umením a používa ho ako šošovku na to, aby videla, aké príbehy a predmety sa skrývajú za fasádou každodenného života. Joanna je vyštudovaná dramaturgička, pôsobila ako performerka, dramaturgička, projektová manažérka a divadelná pedagogička. 

 

?? Anna Mária Trávničková
Šopa Gallery a KAIR Košice Artist in Residence

Pôsobí viac ako štyri roky v Šopa Gallery a KAIR Košice Artist in Residence. V galérii sa venuje produkcii a spravovaniu sociálnych médií a v rámci rezidenčného programu KAIR na starosti PR. Okrem toho študuje na magisterskom stupni na Katedre britských a amerických štúdií na UPJŠ, kde aj minulý rok ukončila bakalárske štúdium v odbore Rodové štúdiá a kultúra.

 

 

 

?? Tor Erling Naas
ilustrátor, spisovateľ, hudobník

 Tor žije na malom ostrove v južnom Nórsku. Je to komiksový umelec, spisovateľ, hudobník ailustrátor vreálnom čase, tzv. graphic recorder. Či kreslí, píše alebo spieva, vždy ide orozprávanie príbehov.

 

 

 

 

 


Projekt je podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Grantov EHP a Nórska.

Spoločne za zelenú, konkurencieschopnú a inkluzívnu Európu

Spoločne za dobré nápady