Sean Mulholland z IDEO a jeho jazyk bez slov

Novinky

Sean pracuje pre top dizajnérsku a inovátorskú spoločnosť IDEO. Od niekdajšej spolupráce so Steveom Jobsom a navrhovania produktov pre Apple sa dnes posunula ku konceptu vytvárania pozitívnej zmeny prostredníctvom dizajnu.

IDEO je priekopníkom a lídrom human-centered dizajnu. Spolupracuje s organizáciami, ktoré majú záujem o tvorbu novej generácie produktov a služieb. Pomáha im inovovať a prinášať komplexné riešenia v oblasti technológií, vzdelávania, budovania komunít, ekológie aj zdravia.

Sean Mulholland (Design + Team Lead @IDEO) zavíta na festival Art & Tech Days a to nielen ako spíker, ale prinesie aj svoju umeleckú inštaláciu ERNEST a celodenný workshop. Seana fascinuje najmä interakcia medzi ľuďmi a počítačmi a to, ​ako technológie ovplyvňujú komunikáciu medzi ľuďmi.

Na workshope Language Without Words Sean ​účastníkom priblíži technológiu počítačového videnia (computer vision) ​a prostredníctvom “malého” dizajn šprintu si účastníci vyskúšajú, ako ju možno využiť pri dizajnovaní “human-centred” aplikácií.

Na rozdiel od medziľudskej komunikácie, ktorá zahŕňa gestá, tón hlasu, mimiku a očný kontakt, počítače vnímajú len konkrétne vstupy, ktoré im poskytneme. Dnes sú však už bežné technológie schopné rozpoznávať tváre a čítať emócie. ​Ako by sme mohli navrhnúť systémy a interakcie, ktoré vedia tieto technológie zužitkovať? Ako môže naša schopnosť hlbšej komunikácie s technológiou ovplyvniť to, ako ľudia interagujú prostredníctvom technológií?

To všetko sa dozvieš už 20. novembra v košických Kasárňach/Kulturparku. Lístok si môžeš zakúpiť ​tu​. O tom, že talk či workshop so Seanom naozaj stojí za to, sa presvedčíš aj v tomto videu: