Projekt Cyanotypes prinesie riešenia pre ďalší rozvoj kreatívneho sektora

CYANOTYPES

Projekt Cyanotypes spája európskych aktérov z kultúrneho a kreatívneho priemyslu (KKP) a jeho cieľom je vyvinúť strategický prístup k novým riešeniam rozvoja zručností, ktoré sú potrebné pre ďalší rozvoj kreatívneho sektora.

Minulý týždeň sa partneri konzorcia stretli v Utrechte na úvodnom stretnutí CYANOTYPES. CIKE, ako jeden z partnerov projektu, spoločne s 20 ďalšími partnerskými organizáciami diskutovalo o práci, ktorá je pred nami.

V rámci projektu skúmame, ktoré inovatívne, multidisciplinárne rámce, strategické intervencie a modely rozvoja zručností by sa mali implementovať v rámci európskeho KKP ekosystému.

Keďže európska ekonomika vo všeobecnosti, a najmä KKP je ovplyvňovaný čoraz kratšími cyklami sociálnych a technologických inovácií, schopnosť „udržať si náskok“ sa stáva všeobecnou požiadavkou rozvoja a implementácie udržateľných podnikateľských modelov.

Cyanotypes preto do svojho prístupu k tréningu integruje učenie založené na scenároch budúcnosti.

Viac informácií o projekte Cyanotypes nájdeš na stránke projektu.

Sleduj nás aj naďalej a budeme ťa informovať o všetkých aktivitách projektu. #CYANOTYPES


CYANOTYPES je súčasťou Aliancie pre sektorovú spoluprácu v oblasti zručností financovanej z programu Európskej komisie Erasmus+.