EXCITE Update // January 2019

News

Čo sa deje na javisku aj v zákulisí vzdušných liniek projektu Erasmus pre mladých podnikateľov? Inšpiruj sa prehľadom odchodov a príchodov šikovných ľudí z Košíc na rezidencii v januári 2019.

Maja Bodnárová – TAKEN OFF

Fotografka Maja Bodnárová v decembri 2018 úspešne ukončila ročný mentorský program pre fotografov Foto Academy by CIKE x Woont a mesiac na to už vzlietla k španielsko-baskitskému mestu Bilbao. Maju sme profesionálne spojili so ZAWP, pre ktorých bude fotiť ich nové priestory, kolegov, pracovať na dokumentárnej fotografii. Nakoľko sa ZAWP sťahujú do nových priestorov, nachádzajú sa vo remake fáze počnúc novým konceptom aj lokalitou. Maja má za úlohu zdokumentovať proces zmeny s úplne voľnou rukou a vlastným uchopením konceptu.

O majinom roku vo Foto Academy by CIKE x Woont si budeš môcť prečítať čoskoro v jej vlastnom blogu na CIKE Magu.

Diana Dobrescu – TAKEN OFF

Fotografka Diana v januári 2019 vycestovala na rezidenciu do Slovinska. Jej hostiteľom je TipoRenesansa, typografický ateliér v Ľubľane, pre ktorý bude Diana fotiť knižné práce, priestory a dokumentovať ich typografickú tvorbu fyzicky reprezentovanú v rôznych zákazkách v hlavnom meste.

Katarína Onderková – LANDED  

Vyštudovaná architekta sa nedávno vrátila z momentálne najkúlovejšieho mesta v Holandsku. Na rezidencii v Rotterdame našla profesionálny match s Tomášom Libertínym, úspešným architektom a dizajnérom z Košíc už vystavujúcim v Museum of Modern Art (NY), Venice Bienale (IT), Museum Boijmans Van Beuningen (NL) či British Museum (GB). Spolupracovala na dizajnovaní a modelovaní jeho projektov, pomáhala pri inštalácii jeho prác či výstave Borisa Vaitoviča v Rotterdame.

Kata má okrem ambícií pracovať na svojich vlastných projektoch aj ďalšie plány so Studion Libertiny. Spoločne sa dohodli na spolupráci na jednom z jeho projektov aj po skončení rezidencie. Rozhovor s Katou o jej kreatívnej výmene si budeš môcť prečítať už čoskoro na CIKE Magu.

Fotku sme si požičali z IG nástenky Katky Onderkovej.