Umelkyňa z Austinu a umelec z Košíc predstavia výsledok svojej spolupráce na výstave City to City

Novinky

Umelkyňa Faiza Kracheni z Austinu a umelec Mišo Hudák z Košíc pokračovali vo vzdelávaní na stretnutí LAB Coaching Session 3. Stretnutím ich sprevádzali ďalší dvaja mentori Eliot Fisher Grey a Nikolas Bernáth.

Eliot je multimediálny umelec so skúsenosťami s online spoluprácou vďaka práci na minuloročnom vydaní projektu City to City. Hovorili o technických možnostiach diela a nástrojoch a výzvach, ktorým počas svojich skúseností čelil.

Nikolas je galerista a mediálny umelec, ktorý vedie Galériu VUNU. S umelcami hľadali možnosti formy pre ich spoločnú tvorbu s názvom Born & Raised, ktorá sa zaoberá témou pamäte.

Výsledok ich spolupráce si môžeš pozrieť 22. novembra v Galérii Alfa v Kasárňach/Kulturparku v rámci City to City výstavy na tohtoročnom festivale Art & Tech Days. Nikolas im bude prípravu výstavy konzultovať a mentorovať.


 

Spolupráca týchto umelcov bola realizovaná v rámci projektu Virtuálne medzinárodné spolupráce v KKP, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umeniaFond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.