Kultúrna výmena skúseností: Digitálne občianstvo a participatívne vytváranie mesta

Novinky
Náš projekt „Slovensko-nórske kultúrne spájanie“ začíname prvým zo série online podujatí s názvom Digitálne občianstvo a participatívne vytváranie mesta. Cieľom týchto podujatí je výmena skúseností v kultúrnej sfére medzi Slovenskom a Nórskom. Hlavným partnerom CIKE je nórsky Urban Space Lab

 

Na online workshope, ktorý prebehne 10. februára 2022 od 13:00 sa budeme venovať témam: 

Podujatie môžeš sledovať cez našu Facebook stránku.  Prosíme ťa o registráciu, ak sa podujatia plánuješ zúčastniť. Hosťami budú experti zo Slovenska a Nórska: 

 

??  PAVOL MIROŠŠAY
CEO a predseda správnej rady Slovensko IT, a.s.
Pavol začínal ako programátor, neskôr pôsobil ako projektový a líniový manažér v rôznych lokálnych a medzinárodných IT spoločnostiach v Košiciach. Do roku 2020 pôsobil ako výkonný riaditeľ v Košice IT Valley. Dnes zastáva pozíciu generálneho riaditeľa štátnej softvérovej spoločnosti Slovensko IT, ktorá vyvíja aplikáciu GreenPass, pracuje na novej verzii portálu slovensko.sk a ďalších systémoch slovenského eGovernmentu.

 

 

 

??  VIKTÓRIA MRAVČÁKOVÁ
Architect and urbanist.
Architektúru ukončila na UMPRUM v Prahe. Vo svojej praxi sa venuje témam verejného priestoru a politike urbanizmu. Je zakladajúcou členkou kolektívu Spolka, ktorá rozvíja vlastné formáty transdisciplinárnej spolupráce a participácie a šíri osvetu o meste prostredníctvom diskusie, vlastného výskumu, umeleckých a architektonických intervencií a pomocou vzdelávania. Pracovala na Inštitúte plánovania a rozvoja hl. m. Prahy v Kancelárii verejného priestoru, kde pôsobila ako architektka, výskumníčka a kurátorka. 

 

 

??  MIŠO HUDÁK
Aktívny občan a zakladateľ Východného pobrežia.
Mišo študoval dokumentárny film, architektúru a nové médiá. Založil organizáciu Východné pobrežie, nakrúca dokumentárne filmy a píše knihy o Košiciach, kde aj žije. Je hrdým otcom a hrdým občanom svojho mesta, bicykluje sa po ňom od svojich deviatich rokov. Zo všetkého najviac ho však baví výchova dcéry Hany.

 

 

 

 

?? HEGE JOHANSEN
Plánovačka v obci Lebesby, samospráva Finnmark, severné Nórsko.
Hege vyštudovala politické vedy na Nórskej univerzite vedy a techniky (NTNU). Po desiatich rokoch, kedy pôsobila ako konzultantka v ekonomickej firme v Osle, sa presťahovala do jej rodnej obce Lebesby, aby tu pracovala na projektoch súvisiacich so strategickým plánovaním a sociálnym a ekonomickým rozvojom. Viedla tiež projekt s názvom Lebesby’s Gnist, ktorý sa zameriaval na hľadanie inovatívnych spôsobov, ako využiť informačné technológie k angažovanosti a prepájaniu ľudí v mestskej samospráve i mimo nej.

 

 

?? HEIDI JOHNSEN
Výkonná riaditeľka v Plenum Tjenestedesign. 
Heidi má ako obchodná manažérka vyše 20 rokov skúseností. Špecializuje sa na projektový manažment, rozvoj v biznise a inovácie. Študovala politické vedy a získala magisterský titul v odbore Science in Business. V roku 2021 bola ako projektová manažérka súčasťou výherného tímu inovačnej súťaže, kde vytvárali koncept Modulbygda – fyzického a digitálneho miesta pre inovácie, spoluprácu, vzdelávanie a kultúru v obci Lebesby.

 

 

 

?? MALIN KOCK HANSEN
Senior poradkyňa pre Nórske centrum pre dizajn a architektúru (DOGA). 
Malin tiež pôsobí ako projektová manažérka inovačného programu Gnist, ktorý poskytuje mestským samosprávam metódy a nástroje, ako premeniť komplexné výzvy na možnosti spolupráce s lokálnymi biznismi a občanmi. Vyštudovala odbor politickej komunikácie na Aarhis University v Dánsku. 

 

 

 


Projekt je podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom Grantov EHP a Nórska.

Spoločne za zelenú, konkurencieschopnú a inkluzívnu Európu